> > Bouwwerk: Megabioscoop Schouwburgplein

Megabioscoop Schouwburgplein

Locatie:

Schouwburgplein 101, Centrum, Rotterdam

Coördinaten:

51°55'16'' N, 4°28'24'' O

Architect(en):

Koen van Velsen

Architectenbureau('s):

Architectenbureau Koen van Velsen

Start ontwerp - Oplevering:

1992 - 1995

Typologie:

Cultuur - Bioscopen

Opdrachtgever:

MGN Nederland, Pathé Cinemas

Constructeur:

D3BN

Hoofdaannemer:

Van Hoorn

Literatuur:

De Volkskrant - 29-3-1996, Architectuur in Nederland, Jaarboek 1996-1997

De megabioscoop in Rotterdam staat op het dak van een twee lagen tellende parkeergarage onder het Schouwburgplein. Een gedeelte van de bovenste laag van deze parkeergarage is gesloopt om plaats te maken voor drie zalen van de bioscoop. Boven deze drie zalen ligt de foyer van waaruit ook de vier boven de foyer gelegen zalen bereikt kunnen worden. Om het gewicht van het gebouw beperkt te houden is voor een stalen draagconstructie en lichte gevelbekleding gekozen.

Oorspronkelijk werd het gebouw omhuld door een scherm van lichtdoorlatende golfplaten gevelbeplating om de installaties en de noodtrappenhuizen aan de west- en oostzijde van het gebouw. Omdat dit scherm met horizontale golfplaten niet wordt onderhouden verkeerde deze gevel in een slechte staat. De gevels zijn in 2018 vervangen door een nieuwe gevel met een andere opbouw.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook