> > Bouwwerk: Commissariaat voor de Media

Commissariaat voor de Media

Locatie:

Hooge Naarderweg 78, Mediapark, Hilversum

Coördinaten:

52°14'06'' N, 5°10'05'' O

Architect(en):

Koen van Velsen

Architectenbureau('s):

Architectenbureau Koen van Velsen

Start ontwerp - Oplevering:

1998 - 2001

Typologie:

Media

Opdrachtgever:

Commissariaat voor de Media

Constructeur:

D3BN

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf E.A. van den Hengel

Brutovloeroppervlak:

3372 m²

Bouwkosten:

4,5 miljoen euro

Literatuur:

Architectuur in Nederland - Jaarboek 2001-2002, Archis - 2002-3 De Architect - 2002-9

Het gebouw voor "de mediawaakhond" het Commissariaat voor de Media staat op een helling in een bosrijk gebied aan de rand van het Mediapark. Het rechthoekige gebouw volgt de helling. Het pand is rond bestaande bomen gebouwd. Deze bomen steken door de patio's en openingen in de luifel van het gebouw. Het gebouw meet 23,5 bij 53 meter.

De entree bevindt zich vanaf de straat gezien aan de achterzijde, de noordgevel. Hier kraagt een luifel ver uit. De eerste verdieping heeft een gesloten in RVS uitgevoerde gevel. De begane grond heeft veel glazen puien.

Het gebouw wordt ontsloten door de trappenhuizen op elke hoek en gangen aan beide langsgevels. De gangen van de eerste verdieping hebben matglazen vloeren. Een is uitgevoerd als hellingbaan, de ander als luie trap. De oostzijde is op verzoek van omwonenden vrij gesloten uitgevoerd.

Van Velsen ontwierp voor deze locatie in 1997 het Sony Home, een tussen de bomen "zwevend" gebouw met veel glas. Dit project is niet gerealiseerd door protesten van de buurt.

© Bart van Hoek - Architectuur.ORG - 1999 - 2014 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook