> > Bouwwerk: Kantoor Nationale Nederlanden

Kantoor Nationale Nederlanden

Locatie:

Beatrixlaan 11-25, Beatrixkwartier, Den Haag

Coördinaten:

52°4'45.78''N, 4°20'4.83''O

Architect(en):

Frans J. van Gool

Architectenbureau('s):

Oyevaar, Stolle & Van Gool

Start ontwerp - Oplevering:

1959 - 1970 / 1981 - 1985

Opdrachtgever:

Nationale Nederlanden

Literatuur:

Frans van Gool - Leven en werk, Bernard Colenbrander, NAi Uitgevers (2005)

Dwars op de Utrechtse Baan ontwierp Van Gool een complex met 2 kantoortorens van 75 meter hoogte. In eerste instantie werd alleen de meest westelijke toren gerealiseerd met een laag kantinegebouw. De gevels hebben een aluminium borstwering.

In de jaren tachtig werd de 2e herziene toren aan het complex toegevoegd. De toren heeft een H-vormige plattegrond. De vliesgevels zijn ingevuld met groene glazen panelen. In het midden is een kern met liften, leidingschachten en rode bakstenen gevels.

De kantine van de eerste fase van het project is afgebroken om plaats te maken voor een parkeergarage.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook