> > Bouwwerk: Parkappartementen

Parkappartementen

Locatie:

Chassé Singel, Chassé Park, Breda

Coördinaten:

51°35'05'' N, 4°46'59'' O

Architect(en):

Xaveer de Geyter, Ester Goris

Architectenbureau('s):

Xaveer de Geyter Architects

Start ontwerp - Oplevering:

1996 - 2001

Opdrachtgever:

Proper Stok, Wilma Bouw

Constructeur:

Snellen, Meulemans & Van Schaik

Hoofdaannemer:

Wilma Bouw

Brutovloeroppervlak:

33.420 m²

Literatuur:

Chassé Park Bericht - Februari 2002, a+t densidad II - 2002, Architectuur in Nederland, Jaarboek 2001 - 2002

De vijf woontorens liggen aan de oostkant van het Chassé Park aan de Chassé Singel. De torens staan op de lusvormige half verdiepte parkeergarage. Binnen deze parkeerring is een openbare binnentuin. De torens hebben ieder een eigen oriëntatie, deze is bepaald door factoren als uitzicht, inkijk, bezonning, transparantie en de richting van de ernaast gelegen gebouwen Carré en het nog niet gerealiseerde gebouw Brug.

In de woontorens zijn 137 appartementen van verschillende grootte te vinden. Dit varieert van één woning tot twee en vier woningen per laag. Vier torens meten 19 bij 19 meter en een toren 19 bij 28 meter. De torens hebben 13 verdiepingen.

De torens hebben glazen puien van vloer tot plafond met op enkele plaatsen schuifdeuren, zodat de ruimte aan deze gevel omgevormd kan worden tot een tijdelijk balkon. Achter de glazen wand is duidelijk de draagconstructie zichtbaar, die bestaat uit de van buiten zichtbare X-vormige kolommen over telkens twee lagen.

De gevelafwerking bestaat uit glazen schuifpuien, verdiepingshoge donkere leikleurige prefabbetonnen panelen en witte geglazuurde baksteen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook