> > Bouwwerk: Chassé Parking

Chassé Parking

Locatie:

Nonnenveld, Chassé Park, Breda

Coördinaten:

51°35'12'' N, 4°46'51'' O

Architect(en):

Govert Gerritsen, Rem (Remment) Lucas Koolhaas

Architectenbureau('s):

Office for Metropolitan Architecture

Start ontwerp - Oplevering:

1996 - 2002

Opdrachtgever:

Gemeente Breda

Constructeur:

Snellen Meulemans Van Schaik

Brutovloeroppervlak:

18.500 m²

Bouwkosten:

13 miljoen euro

Literatuur:

Chassé Park Bericht - Februari 2002, a+t densidad II - 2002

De Chassé Parking maakt onderdeel uit van het eveneens door OMA ontworpen masterplan voor het Chassé terrein. De Chassé Parking ligt direct naast het Chassé theater. Op het dak van de garage komt een openbaar plein naar ontwerp van West 8. Het plein is afgewerkt met een combinatie van natuursteen en gekleurd asfalt in een driehoekig patroon die de kniklijnen in het dak van de garage volgen.

De vloer en het dak van de garage zijn niet horizontaal, maar glooiend uitgevoerd. De garage heeft een hoogte die varieert van 2,3 tot 6,3 meter. Er valt licht in de garage door de 13 als patio vorm gegeven nooduitgangen die naar het bovengelegen plein voeren. Door de grote kolomafstand van 14,2 bij 7,5 meter is de garage overzichtelijk. De kolommen zijn paddestoelvormig. De vloer is in 7 tinten blauw uitgevoerd. De wanden zijn bekleed met golvend gegalvaniseerd staal.

In de garage is plaats voor 670 auto's. Er is door OMA een voorlopig ontwerp voor een tweede ondergrondse parkeergarage bij het Chassé-terrein gemaakt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook