> > Bouwwerk: Woongebouw Karperkuil

Woongebouw Karperkuil

Locatie:

Zoutkeetsteeg, Centrum, Hoorn

Coördinaten:

52°38'25.7"(N), 5°04'07.6"(O)

Architect(en):

Charles Vandenhove

Architectenbureau('s):

Charles Vandenhove architecture

Start ontwerp - Oplevering:

2003

Opdrachtgever:

Intermaris Hoeksteen

Constructeur:

Berhout Tros

Hoofdaannemer:

Heddes bouw

Brutovloeroppervlak:

6.670 m²

Bouwkosten:

7,1 miljoen euro

Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne is dit ovale woongebouw met 46 appartementen gerealiseerd. In het midden is een binnenhof. Het aantal verdiepingen loopt met de klok mee trapsgewijs op van 2 tot 5 lagen. De hoger gelegen woningen worden ontsloten via een trappenhuis en galerij aan de binnenzijde. Een deel van de ovaal aan de naastgelegen haven is open gelaten en voorzien van een colonnade. Onder het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook