> > Bouwwerk: Hoofdkantoor Interpolis

Hoofdkantoor Interpolis

Locatie:

Spoorlaan 298, Centrum, Tilburg

Coördinaten:

51°33'33.2"N, 5°05'43.4"O

Architect(en):

Abe Bonnema

Architectenbureau('s):

Bonnema Architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1993 - 1996 / 1999 - 2004

Opdrachtgever:

Interpolis Tivoli

Constructeur:

Aronsohn raadgevende ingenieurs

Hoofdaannemer:

BBF-Heijmans

Literatuur:

Trouw - 28-8-1996

In 1991 maakte Bonnema het eerste ontwerp voor een nieuw hoofdkantoor op een locatie aan de rand van de stad. Later besloot de verzekeraar tot nieuwbouw bij het station. Het kantoor is gebouwd op een driehoekig kavel aan noordoostrand van het centrum. Aan de zuidzijde is een nieuw park gerealiseerd naar ontwerp van Adriaan Geuze / West 8.

Het project bestaat uit een kantoortoren van 18 verdiepingen en 85 meter hoog, een verkeerstoren van 95 meter, een rechthoekige laagbouw van 170 bij 12 meter met 4 lagen en een driehoekig bouwdeel van 2 lagen aan de Spoorlaan. Tussen de laatstgenoemde bouwdelen bevindt zich de entreehal met golvend dak en luifel. In een tweede fase werd een vleugel van 7 verdiepingen aan de oostzijde toegevoegd.

Toegepaste materialen zijn prefab en in het werk gestort beton. De gevels hebben een bekleding van in beton geschokte terrakleurige keramische tegels. De kozijnen en vliesgevels zijn van aluminium. De verkeerstoren is bekleed met donkere granieten platen. Over de installaties op de daken zijn donkere frames geplaatst.

Het interieur is een ontwerp van Nel Verschuuren. Interpolis was een van de eerste bedrijven die een flexibel werkplekconcept introduceerde.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook