> > FGH Vastgoedprijs voor Forum gebouw

FGH Vastgoedprijs voor Forum gebouw

06-11-2002 - In het Beatrix Theater te Utrecht is de FGH Vastgoedprijs 2002 vanmiddag uitgereikt aan Amstelland Ontwikkeling Vastgoed BV voor de realisatie van kantoorgebouw Forum in Amsterdam.

De jury nomineerde uit 21 inzendingen drie vastgoedprojecten. Naast Forum waren Batavia Stad Outlet Shopping en Mariënburg de andere twee kanshebbers. Daaruit werd Forum unaniem als winnend project gekozen. Durf, visie en ondernemerschap waren de hoofdcriteria bij de beoordeling van de projecten die meedongen naar de zevende FGH Vastgoedprijs. Ook praktische zaken als locatie, bereikbaarheid, functionaliteit en esthetische en architectonische kenmerken speelden een rol. De prijs, die tweejaarlijks wordt uitgereikt, is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van onderscheidend ondernemerschap.

Uit bouwtechnische overwegingen is Forum een ingenieus project. Door het uitvoeren van één visie is het naar de mening van de jury zowel op esthetisch als op projecteconomisch vlak bijzonder geslaagd. Er is durf voor nodig om een dusdanig origineel vastgoedproject als Forum te realiseren. Het is een kantoorgebouw geworden dat een heel open sfeer uitademt, mede door het creatieve idee van een "atrium" als centraal punt in het gebouw. Met de ontwikkeling van Forum is derhalve een kantoorgebouw gerealiseerd dat voldoet aan alle verwachtingen.

De jury van de FGH Vastgoedprijs bestaat uit acht vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties op het gebied van commercieel vastgoed in Nederland. FGH Bank voert het secretariaat. De prijs werd door FGH Bank in 1989 ingesteld en werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Inzending staat open voor Nederlandse vastgoedobjecten die in de twee jaar voorafgaand aan het jaar van uitreiking in gebruik zijn genomen en een vloeroppervlak hebben van minimaal 5.000 m2. Zowel nieuwbouw als herontwikkelings- en renovatieprojecten komen in aanmerking. De volgende uitreiking van de FGH Vastgoedprijs zal in 2004 plaatsvinden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook