> > Expositie architect Perrault op Faculteit Bouwkunde

Expositie architect Perrault op Faculteit Bouwkunde

21-08-2002 - Op de Faculteit Bouwkunde in Delft zal van 2 tot en met 27 september een tentoonstelling over het werk van Dominique Perrault te zien zijn.

De tentoonstelling, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Alliance Francaise Rotterdam, geeft een beeld van de belangrijkste projecten van deze Franse architect.

Morceaux Choisis is een reizende tentoonstelling die in verschillende grote steden het belangrijkste werk van Perrault wil presenteren. Daarnaast willen Perrault en curator Gaëlle Lauriot-Prévost een debat uitlokken rondom de hedendaagse ontwikkelingen in de architectuur. De tentoonstelling laat op 32 lichtbakken de grootste projecten van Perrault van de afgelopen tien jaar zien. Door middel van plattegronden, verklarende teksten, schetsen en foto's krijgt de bezoeker tot in detail een beeld van de diversiteit van het werk.

Helderheid en soberheid zijn de uitgangspunten in de architectuur van Perrault. Decoratie is afwezig in zijn ontwerpen. In zijn recente werk streeft Perrault steeds meer naar coherentie tussen het gebouw en de omgeving. Hij gebruikt de natuur als architectonisch materiaal en omgekeerd roept zijn architectuur natuur op. Zijn lievelingsmateriaal is glas vanwege de transparantie die de gebouwen bijna in de omgeving laat verdwijnen. Zijn meest bekende werk is de Nationale Bibliotheek van Frankrijk. Perrault is sinds kort betrokken bij de planvorming rond het noordoostelijke deel van Schiphol.

De tentoonstelling is van 2 tot en met 27 september te bezichtigen; van maandag tot en met donderdag van 8 tot 22 uur en op vrijdag van 8 tot 18 uur. De faculteit is gelegen aan de Berlageweg 1 te Delft.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook