> > OMA wint prijsvraag Vestbanen te Oslo

OMA wint prijsvraag Vestbanen te Oslo

28-06-2002 - Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft de prijsvraag voor de Vestbanen locatie in Oslo gewonnen. Het project komt op wellicht Oslo's meest aantrekkelijke nog niet ontwikkelde locatie, de plaats van het voormalige station Vestbanen.

Oslo's nieuwe bibliotheek vormt de kern van het project. Verder komt er in het plan een museum, bioscoop, woningen en kantoren. In dit project werkt OMA samen met de Noorse architect Gro Bonesmo, hoofd van het bureau Space Group.

"Het concept werkt met twee verschillende systemen. Het is een origineel en extreem opwindend project dat een nieuwe dimensie naar Oslo zal brengen," zegt jurylid Christoffersen, jurylid en Directeur Generaal van Statsbygg over het winnende plan. De jury denkt dat in alle plannen verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Dit zal ook gebeuren met het winnende concept. "Maar OMA's project levert een uitstekende basis voor het Vestbanen-gebied om opnieuw tot "landmark" en een van de "hubs" van de stad te worden." voegt Christoffersen toe.

5 architectenbureau's deden mee aan de competitie. De overige deelnemers aan de competitie waren Niels Torp arkitekter (Oslo) ism KHRAS arkitekte (Kopenhagen), Toyo Ito & associates, Marcel Meili, Markus Peter Architekten (Zurich) en Foster and Partners (Londen). Het concept van Foster and Partners kreeg de tweede plaats.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook