> > Verbouwing Helpmancentrale tot Mediacentrum

Verbouwing Helpmancentrale tot Mediacentrum

27-03-2002 - Het college van Burgemeester en Wethouders van Groningen heeft besloten 1,6 miljoen euro bij te dragen aan de verbouw van de voormalige Helpmancentrale tot een centrum voor media- en internetbedrijven.

De voormalige Helpmancentrale maakt deel uit van het Europapark plan, een stadsdeel waar een nieuw stadion voor FC Groningen, een NS-station (ontwerp: Benthem en Crouwel), woningbouw en 200 duizend vierkant meter kantoorruimte zullen worden gerealiseerd. Het stedenbouwkundig plan Europapark is gemaakt door Wiel Arets architect & associates.

Het Groningse architectenbureau Karelse Van der Meer is voor de Helpmancentrale gevraagd een ontwerp voor de verbouw te ontwikkelen. Uitgangspunt bij de verbouwing is dat het gebouw haar monumentale karakter behoudt. In de twee zijvleugels van de Helpmancentrale zal in totaal 10 duizend vierkante meter verhuurbaar oppervlakte worden gerealiseerd. Deze ruimtes worden gescheiden van de grote centrale hal door glazen puien en rondlopende galerijen. Deze hal blijft gehandhaafd in zijn huidige vorm en afmetingen en blijft openbaar toegankelijk. Onder meer de regionale publieke omroep RTV Noord zal in het pand worden gehuisvest. De totale kosten voor de verbouw van de Helpmancentrale worden geraamd op 11,8 miljoen euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook