> > Metamorfose omgeving Centraal Station Den Haag

Metamorfose omgeving Centraal Station Den Haag

05-03-2002 - Het Centraal Station in Den Haag en de directe omgeving zal de komende 10 jaar een metamorfose ondergaan. De plannen voor het gebied bestaan uit het vernieuwen van de stationshal en het naast het station gelegen winkelcentrum Babylon en de bouw van nieuwe woon- en kantoortorens en ondergrondse parkeergarages.

De architecten Rem Koolhaas (OMA), de Argentijn Emilio Ambasz en de Engelsman David Chipperfield is gevraagd een visie te geven op de bebouwing van het Koningin Julianaplein. Door Benthem en Crouwel is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe stationshal van het Centraal Station.

Het totale programma beslaat 200 duizend vierkante meter, waarvan 120 duizend kantoren en 50 duizend vierkante meter winkelruimte. In het gebied komen in totaal 2.500 parkeerplaatsen verdeeld over verschillende ondergrondse parkeergarages onder het Koningin Julianaplein, het Anna van Buerenplein en Babylon. Er komt daarnaast ondergrondse stallingsruimte voor ruim 10 duizend fietsen.

De plannen voor de metamorfse van het Centraal Station en aangrenzende bebouwing gaan zo´n 700 miljoen euro kosten. Vanaf eind 2003 kan worden begonnen met het uitvoeren van de verschillende deelplannen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook