> > Nominaties Amsterdamse Gouden AAP

Nominaties Amsterdamse Gouden AAP

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-01-2010 - ARCAM heeft vandaag bekendgemaakt welke bouwprojecten in aanmerking komen voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2010, ofwel de Gouden A.A.P. 2010. Onder de genomineerde 26 gebouwen zijn The Rock (Van Egeraat), SODA House (VMX Architects), Wooncomplex De Meester (SeARCH), het Bijlmer Parktheater (Paul de Ruiter), de Hermitage aan de Amstel (Hans van Heeswijk Architecten), 4 appartementengebouwen Aquamarijn (Wiel Arets), de Rabozaal van Stadsschouwburg/Melkweg (Jonkman Klinkhamer) en de Opgang, een kerk met woningen in Amsterdam-Osdorp (KCAP).

ARCAM inventariseerde alle projecten die binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam in 2009 zijn opgeleverd. De gebouwen zijn op basis van hun architectonische kwaliteit geselecteerd voor de prijs. De projecten worden in een publicatie beschreven en geïllustreerd en getoond in een expositie welke te zien is bij ARCAM van 19 maart tot en met 5 mei.

In februari zal een internationale jury, bestaande uit de Nederlandse architect Marc Koehler, de Belgische architectuurhistoricus Christophe van Gerrewey en de Duitse architectuurhistorica Angelika Schnell, de 26 genomineerde projecten bezoeken en becommentariëren, en de winnaar van de Gouden A.A.P. aanwijzen. Gezocht wordt het project dat óf het mooiste is van allemaal óf het meest exemplarisch voor de actuele situatie in Amsterdam óf het meest uitdagend en vernieuwend – idealiter: alles tegelijk.

De bekendmaking van de winnende architect en opdrachtgever én de presentatie van de publicatie vinden plaats op woensdag 7 april 2010 tijdens een architectuurdebat. De prijs zal worden uitgereikt door Jaap Gräber en Felix Claus van Claus en Kaan Architecten (winnend architectenbureau van de vorige editie).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook