> > Contract UNStudio voor Danstheater in St. Petersburg

Contract UNStudio voor Danstheater in St. Petersburg

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-02-2010 - Gisteren hebben UNStudio en Grigorjev & Partners LLC het contract met opdrachtgever Petersburg City LLC voor het nieuwe Danspaleis in het historische centrum van St. Petersburg getekend.

Impressies van het Danstheater in St. Petersburg (Beeld UNStudio).

UNStudio won de prijsvraag voor het gebouw in juli 2009. Het project bestaat uit een 24.000 m² groot danstheater voor het Eifman Ballet, dat wordt geleid door de ambitieuze choreograaf Boris Eifman. Het Danstheater is onderdeel van een masterplan voor een nieuw stedelijk plein in St. Petersburg.

Het Danstheater in St. Petersburg omarmt de rijke historie van het wereldberoemde Russische Moderne Ballet in de historische omgeving van de stad. Het tekenen van het contract is een mijlpaal voor het ontwerpteam.

Ben van Berkel: "De ambitie van St. Peytersburg en onze opdrachtgever om door te gaan met dit project is een prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen. Vooral het samenstellen van een team met internationale en lokale specialisten is een hele uitdaging, vooral omdat - naast alle technische uitdagingen - we de uitdagingen van de betaalbaarheid en duurzaamheid, of wat ik wil noemen haalbaarheid moeten aan pakken."

UNStudio heeft ervaring met theaterontwerpen, met recent geopende gebouween als het Theater Agora in Lelystad en het MUMUTH Muziek Theater in Graz (Oostenrijk). UNStudio werkt momenteel aan een ontwerp voor een nieuw theater voor Spijkenisse.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook