> > Presentatie protoSPACE 3.0 van Oosterhuis

Presentatie protoSPACE 3.0 van Oosterhuis

02-03-2010 - Op 18 en 19 maart presenteren Oosterhuis en onderzoeksgroep hyperBODY van de faculteit Bouwkunde in Delft protoSPACE 3.0. protoSPACE is een initiatief van Prof. Ir. Kas Oosterhuis en is ontwikkeld door hyperBODY.

protoSPACE 3.0 is een revolutionaire realtime ontwerpomgeving voor onderzoek, onderwijs en commercieel gebruik gerelateerd aan architectuur en stedenbouw. De faciliteit is gemaakt voor de ontwikkeling van niet-standaard, virtuele en interactieve architectuur. protoSPACE 3.0 is opgebouwd uit verschillende componenten die file-to-factory productie gemakkelijker maken en meeslepende presentatie mogelijk maken. Het is gebouwd als opvolger van iWEB protoSPACE 2.0. Dit laboratorium ging verloren bij de brand in de naastgelegen faculteit Bouwkunde in mei 2008.

Op 18 maart zal de nieuwe faciliteit officieel worden geopend. Het evenement zal starten met een speech van decaan Wytze Patijn, gevolgd door de inauguratie door Kas Oosterhuis, een demonstratie van protoSPACE, een interactieve paneldiscussie en interactieve ervaringen in samenwerking met zusterfaciliteiten.

Er is ter gelegenheid van de opening een expositie met het werk van hyperBODY uit het verleden en bijdragen van zusterorganisaties: transLab van Marcos Novak (Media Arts and Technology, University of California, Santa Barbara) en Interactivation Studio van Bert Bongers (Faculty of Design, Architecture and Building, University of Technology Sydney). Op 19 maart (10:00 - 17:00 uur) is er open dag op de faculteit Bouwkunde in Delft.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook