> > Ontwikkeling stadscampus Oss

Ontwikkeling stadscampus Oss

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-03-2010 - Vandaag ondertekenden de gemeente Oss en Consortium Park & People de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een stadscampus aan de Dr. Saal van Zwanenbergsingel. Met het project is een investering van zo'n 100 miljoen euro gemoeid. Het consortium Park & People bestaat uit de partners Heijmans Vastgoed, Hendriks Projectontwikkeling en woningcorporatie BrabantWonen.

Visualisaties © KCAP

De samenwerkingsovereenkomst is het resultaat van een intensieve aanbestedingsprocedure voor de projecten Sibeliuspark en Talentencampus Oss. In het Sibeliuspark worden in totaal 260 woningen ontwikkeld, waarvan 74 sociale huurwoningen en 186 vrije sector woningen. De Talentencampus beslaat in totaal 37.200 m² brutovloeroppervlak. Daarvan wordt 13.400 m² brutovloeroppervlak als maatschappelijk vastgoed ontwikkeld en is 23.800 m² brutovloeroppervla bestemd voor vastgoed met een commercieel karakter. KCAP Architects&Planners tekende het stedenbouwkundig plan.

“De opgave vraagt een integrale gebiedsvisie voor twee projecten met een veelheid aan verschillende programma’s en looptijden”, zegt Ruurd Gietema, stedenbouwkundige en partner van KCAP. “Wij hebben een masterplan ontwikkeld dat ruimtelijke principes vastlegt en binnen een proces van programma- en kwaliteitsontwikkeling voortdurend optimaal wordt ingevuld.”

Talentencampus Oss is een project dat nieuwe verbindingen legt tussen vmbo, mbo, sportorganisaties en bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de vorm van doorlopende leerlijnen en workplaza's. In 2006 namen opleidingsinstituten ROC De Leijgraaf en Het Hooghuis, voetbalverenigingen SV Top en FC Oss en gemeente Oss het initiatief om de haalbaarheid van de Talentencampus Oss te onderzoeken. Concrete uitvoering vindt plaats in en rondom het stadion van FC Oss. Belangrijkste pijlers in het project: kans bieden aan nieuwe vormen van competentiegericht leren, het creëren van doorlopende leerlijnen tussen vmbo en mbo en het ontwikkelen en stimuleren van eigentijdse, aansprekende antwoorden op maatschappelijke problemen zoals voortijdig schooluitval en participatie van niet-werkenden.

Daarnaast willen BrabantWonen en BrabantZorg zich vestigen op de Talentencampus Oss. Voor BrabantWonen betreft het de centrale bedrijfsonderdelen Bestuur, Strategie, beleid en communicatie, Middelen en Projectontwikkeling. BrabantZorg wil er de huidige centrale organisatieonderdelen vanuit Oss, Heesch en Veghel samenbrengen.

Bij het Sibeliuspark gaat het om de herontwikkeling van een parkachtig gebied aan de rand van de wijk Ruwaard dat door de huidige inrichting beperkt gebruikt wordt en weinig uitstraling heeft. Doel is dit gebied om te vormen tot een aantrekkelijk, multifunctioneel, sociaal veilig en goed te beheren park met nieuw te ontwikkelen en realiseren woningbouw. Samen met de Talentencampus zorgt Sibeliuspark voor een markant wegbeeld aan een van de belangrijkste entrees van de stad Oss.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook