> > Start bouw nieuwbouw VUmc van IAA

Start bouw nieuwbouw VUmc van IAA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-04-2010 - BAM Utiliteitsbouw regio Amsterdam is in opdracht van VU medisch centrum gestart met de nieuwbouw van VUmc Westflank. Dit ziekenhuiscomplex is ontworpen door IAA Architecten te Enschede. De contractsom bedraagt € 29 miljoen.

De Westflank met links op de achtergrond het bestaande gebouw van het VU medisch centrum. Artist impression IAA Architecten, Enschede.

VUmc Westflank krijgt een rode baksteengevel en zal onderdak bieden aan de afdeling Spoedeisende Hulp met ambulancehal, de afdeling GGZ inGeest en het gastenverblijf van VUmc. Het project omvat drie torens van vijf verdiepingen op een onderbouw van één bouwlaag. Onder het gebouw is een tweelaagse ondergrondse parkeergarage gesitueerd. De nieuwbouw is met het ziekenhuis verbonden door middel van een loopbrug, alsmede een doorgang op de begane grond. De totale omvang van de nieuwbouw is 33.000 m². VUmc Westflank is gelegen op de hoek Boelelaan/ Amstelveenseweg, nabij de A10.

BAM Utiliteitsbouw zal VUmc Westflank in het najaar van 2012 opleveren. Door de uitbreiding kunnen patiënten van de eerste hulp in de toekomst voor alle noodzakelijke onderzoeken in één gebouw terecht. Cliënten van GGZ inGeest die specifieke hulp nodig hebben, kunnen makkelijker en sneller specialisten bezoeken. Met het gastenverblijf kan het universitair medisch centrum een comfortabele, sfeervolle en warme omgeving bieden, waarin patiënten met hun familie en vrienden even weg zijn uit de ziekenhuissfeer.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook