> > Expositie African Architecture Matters

Expositie African Architecture Matters

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-05-2010 - Galerie SANAA is een nieuwe galerie in Utrecht die hedendaagse kunst van Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laat zien. In een flashexpositie belicht galerie SANAA de Afrikaanse context die aanleiding is geweest voor het boek Moderne architectuur in Afrika van architect Antoni Folkers.

Expositie en boek laten zien dat het modernisme in Afrika een veelvormige en veelkleurige architectuur heeft opgeleverd. De expositie is het resultaat van een samenwerking met Antoni Folkers en de organisatie African Architecture Matters. Deelnemende kunstenaars/architecten aan de expositie zijn naast Folkers: fotograaf Mieke Woestenburg (Nederland), beeldend kunstenaar Adriaan de Villiers (Zuid-Afrika), fotograaf

Rathod Oza (Zanzibar), architect Ora Joubert (Zuid-Afrika) en beeldend kunstenaar Titus Matiyane (Zuid-Afrika).

Galerie SANAA huist in een ruim en licht pand in Utrecht-centrum. De galerie is vlakbij het museumkwartier en andere galeries, en op loopafstand van het winkelcentrum, het station, de Dom, de mooie grachten en werven en de zaterdagse bloemenmarkt. Het adres van Galerie SANAA is Jansdam 2 te Utrecht. De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 6 juni. De openingstijden van SANAA zijn van woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 18 uur en de eerste zondag van de maand van 12 tot 17 uur.

Binnenkort zal op Architectuur.ORG ook een recensie over het boek "Moderne architectuur in Afrika" verschijnen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook