> > Hostel in Rotterdamse kubuswoningen

Hostel in Rotterdamse kubuswoningen

11-06-2009 - Op 15 juni 2009 opent Stayokay de deuren van een nieuw, trendy city hostel in de markante Kubuswoningen in Rotterdam.

De unieke architectuur is al 25 jaar een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen. De expressieve en kleurrijke paalwoningen liggen centraal in het centrum van de stad, vlakbij de Oude Haven. Overnachten in een gekantelde kubus is dan ook een bijzondere belevenis. Naast de 49 ruime kamers heeft Stayokay Rotterdam een restaurant, een bar en twee zalen voor vergaderingen en workshops. Voor de inrichting is het interieurconcept van ontwerper Edward van Vliet als uitgangspunt genomen.

Het nieuwe Stayokay hostel is gerealiseerd in een deel van de beroemde Rotterdamse Kubuswoningen. De woningen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom en gebouwd tussen 1982 en 1984. Alle 49 kamers, met totaal 245 bedden, zijn voorzien van een douche en een separaat toilet. Elke kamer is anders. De lichtval is bijna nergens gelijk, ook de afmetingen en het uitzicht niet. De wanden wijken of komen naar je toe. Om het effect van de kubus te versterken, hangt er in de vide van het hoofdgebouw een extra kubus met de punt naar beneden. Vier loopbruggen en een lift doorsnijden deze kubus en verbinden de verdiepingen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook