> > Expositie Architectuur en Hergebruik bij TOP Delft

Expositie Architectuur en Hergebruik bij TOP Delft

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-06-2010 - In het kader van de landelijk georganiseerde Dag van de Architectuur met thema ‘hergebruik’ is er in het Techniek Ontmoetings Punt een expositie ingericht met interessante voorbeelden uit Delft. Een aantal van deze gebouwen zijn op 26 juni te bezoeken tijdens de Dag van de Architectuur.

Expositie Architectuur en Hergebruik (foto's TOP Delft).

De expositie toont een greep uit de vele gebouwen in Delft die een nieuwe functie hebben gekregen. Enkele voorbeelden zijn de nieuwe faculteit Bouwkunde BK City in het voormalige hoofdgebouw van de TU, de mediatheek DOK (een voormalig kantoorgebouw), het kantoor van DP6 Architectuurstudio in de dynamohal en het hergebruik van de industriële gebouwen aan de Schie-oevers door creatieve industrie. In de expositie in TOP beelden, teksten en maquettes van de projecten te bezichtigingen, sommige zijn studieobjecten, sommige zijn gerealiseerd.

Wat de expositie bijzonder maakt is dat de basis zelf is opgebouwd uit her te gebruiken materiaal. Verder wordt er aandacht besteed aan materialen die hergebruikt kunnen worden, zoals het sloopafval en gebouwonderdelen van de gebouwen in de spoorzone. Een goed voorbeeld is het oude stationskoffiehuys, wat plaats moest maken voor de nieuwe treintunnel. Onderdelen van het gebouw zijn gered door architect Paul Kloet en worden momenteel hergebruikt.

Tijdens de Dag van de Architectuur zijn op zaterdag 26 juni dertien gebouwen te bezoeken, waaronder een voormalig koetshuis, Bacinol 2, BK City en de mediatheek DOK. Op zondag 27 juni volgt een debat over hergebruik in Delft met Rudy Stroink, Jeroen Saris en Gerben van Straaten. De projecten zijn op eigen gelegenheid te bezoeken of met een van de georganiseerde tours te voet of per boot (5 euro per persoon). Op zondag 27 juni volgt een debat over hergebruik in Delft met Rudy Stroink, Kees Duijvestein en Gerben van Straaten.

Informatie: Techniek Ontmoetings Punt, Hippolytusbuurt 14, Delft. TOP is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook