> > Rietveld centraal tijdens Dutch Design Double 2010

Rietveld centraal tijdens Dutch Design Double 2010

17-08-2010 - De overzichtstentoonstelling ‘Rietvelds Universum’ in het Centraal Museum, een Rietveldconcert door C-mon & Kypski, de winnaars van de HEMA ontwerpwedstrijd, de Woonbeurs Amsterdam en vele andere designactiviteiten zijn te zien onder de paraplu van Dutch Design Double. Van 1 september tot en met 31 oktober 2010 zijn Amsterdam en Utrecht gastheer van meer dan twintig internationaal georiënteerde design-, mode- en nieuwe media projecten.

In het kader van het Rietveldjaar staat Dutch Design Double dit keer in het teken van de Utrechtse ontwerper Gerrit Rietveld, wiens werk meer dan honderd gebouwen en vele meubels omvat en van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van architecten en ontwerpers.

Woensdag 1 september gaat Dutch Design Double van start in Pakhuis de Zwijger Amsterdam met een talkshow van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en Items magazine. Te gast zijn onder anderen curatoren Ida van Zijl en Ingeborg de Roode, ontwerper Richard Hutten en Gerrit Rietveld's kleinzoon Egbert Rietveld.

Het Centraal Museum in Utrecht verkent in de grote overzichtstentoonstelling 'Rietvelds Universum' het leven en werk van Rietveld in de bredere context van zijn tijd. Het Stedelijk Museum in Amsterdam houdt een symposium over de aluminium Rietveldstoelen, in het kader van de Rietveld lezingenserie MODERNISMTODAY. Verwacht een Rietveldkamer bij het designevenement van het tijdschrift ELLE Wonen ‘Inside Design’, een Rietveldconcert door C-mon & Kypski of bewonder het werk van Rietveld in een vliegtuig of gebouw van zijn hand.

Naast alle Rietveldactiviteiten toont Dutch Design Double een overzicht van de designactiviteiten in september en oktober in Utrecht en Amsterdam, zoals de HKU Designroute, meubels van oude steigerdoeken bij Re:frame, de winnaars van de HEMA ontwerpwedstrijd, Via Milano New Dutch Design 10 jaar, objecten van failliete Nederlandse bedrijven die van designers een tweede leven krijgen bij Saved by Droog en de Woonbeurs Amsterdam in de RAI. Zie onderstaande link voor een volledig overzicht van de activiteiten.

Dutch Design Double promoot Nederlands design in Amsterdam en Utrecht. Dutch Design Double is een initiatief van Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en Gemeente Amsterdam. Dutch Design Double wordt geproduceerd door Cultuurfabriek en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook