> > Expositie Berlage in Gemeentemuseum Den Haag

Expositie Berlage in Gemeentemuseum Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-11-2010 - Het Gemeentemuseum Den Haag bestaat dit jaar 75 jaar. Het museum viert dit met een tentoonstelling over de architect van het museumgebouw, H.P Berlage (1856 – 1934).

Het glazen plafond van de Erezaal in het Gemeentemuseum Den Haag en een foto met H.P. Berlage (rechts) en museumdirecteur H.E. van Gelder tijdens een studiereis, 1920, (collectie Haags Gemeentearchief).

Berlage maakte de opening van het Gemeentemuseum zelf niet meer mee, hij overleed een jaar eerder. Dit najaar jubileert het Gemeentemuseum met een grote tentoonstelling, gewijd aan deze bijzondere architect van monumenten als de Beurs van Berlage in Amsterdam, het Jachtslot Sint Hubertus in Otterlo en het Gemeentemuseum zelf. In deze tentoonstelling staat Berlage als totaalkunstenaar centraal; zijn bouwkunst, Berlage als persoon, maar vooral ook zijn ontwerpen voor het interieur als meubels, serviezen en metaalwerk, als ook zijn typografische werk wordt getoond in "Berlage Totaal!"

Het Gemeentemuseum organiseert diverse activiteiten tijdens de tentoonstelling. Zo is er een rondleiding met gids door het Gemeentemuseum, Villa Henny en de Christian Science Kerk, een architectuurcursus en kindertour. Zie voor meer informatie onderstaande link.

De tentoonstelling loopt van 27 november 2010 tot en met 27 februari 2011.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook