> > REM eiland komt naar Amsterdam

REM eiland komt naar Amsterdam

24-03-2011 - Op maandag 28 maart vertrekt het REM eiland, vrijwel kant-en-klaar, vanuit Delfzijl over de Noordzee naar Amsterdam. De tocht duurt naar verwachting 36 uur, wat betekent dat het voormalig media-eiland dinsdag 29 maart aankomt aan de Haparandadam. Aan de westzijde van de dam, die de scheiding vormt tussen de Minervahaven en de Houthaven gaat het REM eiland opnieuw een pioniersfunctie vervullen.

Het stalen eiland telt 3 verdiepingen, weegt 450 ton en zal afhankelijk van de weersomstandigheden op 1, 2 of 3 april op de 10 meter hoge poten getild worden. Drie drijvende hijsbokken met de namen "Triton", "Atlas" en "Amsterdam" en hijsmasten van 60 meter gaan deze klus klaren. Een exacte aankomsttijd en moment van plaatsing is momenteel niet te geven. Na plaatsing wordt het platform afgebouwd. Dit duurt naar verwachting 6 weken.

Het platform is een opvallende verschijning. Onder het motto beleving is de beste promotie is het REM eiland een trekpleister in de Houthaven. Vanaf het REM eiland kunnen bezoekers de havens, de bedrijvigheid op het IJ optimaal ervaren en de ontwikkeling van de Houthaven volgen. Met de recreatieve functie draagt het REM eiland bij aan het levendig houden van het gebied en biedt het bezoekers de mogelijkheid om de omgeving te (her)ontdekken.

Het REM eiland is gestript, gerenoveerd en uitgebreid. Architectenbureau Concrete tekende voor het ontwerp van het exterieur. Het gerenoveerde REM eiland is nog steeds stoer en functioneel. Het voldoet nu aan de veiligheidseisen van deze tijd, heeft meer ramen voor het nodige licht en een derde verdieping. Het onderste dek biedt onderdak aan NEWPEOPLE. Op het 2e en 3e dek komt het REM Eiland Restaurant waarvan de opening gepland staat in mei van dit jaar. Vanaf het dakterras, op 22 meter hoogte, is een fantastisch uitzicht op één van de oudste havens van Amsterdam.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook