> > Nominatie Van der Rohe award Groot Klimmendaal

Nominatie Van der Rohe award Groot Klimmendaal

30-03-2011 - Het nieuwe gebouw van RMC Groot Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem is genomineerd voor de Mies van der Rohe Award. Dit is een tweejaarlijkse prijs van de Europese Commissie en de Mies van der Rohe Stichting voor hedendaagse architectuur.

Het ontwerp van architect Koen van Velsen is samen met vijf andere werken gekozen uit 343 werken in 33 Europese landen. De winnaar wordt door een vakjury gekozen en de prijs zal op 20 juni worden uitgereikt in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona.

De andere vijf finalisten zijn het Neues Museum in Berlijn, Jeugdtheater Bronks in Brussel, MAXXI: Museum voor 21ste-eeuwse kunst in Rome, Concertgebouw van de Deense Radio in Kopenhagen en het Akropolismuseum in Athene.

De jury bestaat uit Mohsen Mostafav (voorzitter), Ole Bouman, Anne Lacaton, Annette Gigon, Yvonne Farrell, Zhu Pei, Tarald Lundevall en Lluis Hortet. Op 20 juni wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Voorafgaand aan deze nominatie heeft het gebouw van RMC Groot Klimmendaal al meerdere prijzen in de wacht gesleept: BNA Gebouw van het jaar 2010, Hedy d'Anconaprijs, Heuvelinkprijs, Publieksprijs Dutch Design Awards en de vakjuryprijs Dutch Design Awards, Beste Interieur Commercieel.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook