> > Spuimarkt winnaar NRW Jaarprijs 2009

Spuimarkt winnaar NRW Jaarprijs 2009

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-04-2009 - De NRW Jaarprijs is dit jaar op 15 april 2009 voor de 20e maal uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) die gehouden werd in Nieuwegein.

Winaar en twee genomineerden. Vlnr. Spuimarkt Den Haag, De Hovel te Goirle en De Markt in Hardenberg.

De winnaar van de NRW Jaarprijs 2009 is Spuimarkt Den Haag. In opdracht van BAM Vastgoed, Multi Vastgoed, ING Real Estate en Pathé ontwierp Bolles en Wilson uit Münster een 37.000 m² tellend complex met winkelruimte, bioscoop en fitnesscentrum.

De jury van de NRW Jaarprijs 2009 bestond uit: Henk Gianotten (directeur Panteia, juryvoorzitter), Jan-Willem Weissink (Ahold Vastgoed), Willem Veldhuizen (Stable International), Jaap Gillis (Redevco Europe Services en ICSC Europe), Baldwin Poolman (Freedome Properties), Herman Hanselaar (Tenstone), Paul Rüpp (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Jos Sentel (Third Place), Ton Wortel (Media Markt), Kai van Hasselt (trendwatcher) en Imke van Deventer (Buhren & Van Deventer). Bij de beoordeling van de ingediende projecten speelde de mate waarin het project een bijdrage levert aan de kwalitatieve ontwikkeling van winkelcentra in Nederland een belangrijke rol. Over Spuimarkt zegt de jury: "Het project heeft een vliegwieleffect op de omgeving en is een geweldig onderdeel van het Spuikwartier dat het centrum van Den Haag internationaal op de kaart zet."

De Nederlandse Raad van Winkelcentra is opgericht in 1986. Als geen andere organisatie heeft zij zich vanuit verschillende invalshoeken ingezet voor het wel en wee van winkelcentra in Nederland. De NRW profileert zich als een non-profitorganisatie die een overkoepeling vormt voor ondernemingen en instellingen die zich bedrijfsmatig bezighouden met winkelcentra en hun omgeving. De kracht van de NRW ligt in het feit dat de vereniging een neutrale en onafhankelijke positie inneemt binnen de winkelvastgoedsector. De NRW heeft ruim 600 leden uit meer dan 250 bedrijven en instellingen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook