> > Het Klokhuisboek over bouwen

Het Klokhuisboek over bouwen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-05-2011 - In juni verschijnt bij uitgever Pimento Het Klokhuis-boek over bouwen, in samenwerking met het NTR-programma Het Klokhuis. Een informatief en toegankelijk boek voor kinderen vanaf 8 jaar

Architect Jord den Hollander geeft in het boek antwoord op vele vragen over bouwen van een huis.

De bouw van het echte KlokHUIS loopt als een rode draad door dit boek. Het KlokHUIS, dat in Almere Poort is gebouwd, is het resultaat van een ontwerpwedstrijd onder kinderen. Het boek verschijnt tegelijkertijd met de opening van het huis en bevat veel foto’s, ontwerptekeningen en grappige fotostrips van bouwmoppen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en het is mede daar-door uitermate geschikt als lesmateriaal voor op school.

De bouw van het KlokHUIS is van februari tot en met april wekelijks te volgen geweest in het programma Het Klokhuis. In twaalf verschillende Klokhuisafleveringen werd stap voor stap gevolgd hoe het huis gebouwd werd: van ontwerp tot oplevering. Deze afleveringen zullen in de zomer worden herhaald. Het boek kan los van de uitzendingen worden gelezen.

8 juni zal het KlokHUIS groots en feestelijk worden geopend. Natuurlijk zijn de kinderen die het huis hebben ontworpen hier zelf ook bij aanwezig. Op deze feestelijke dag zal ook Het Klokhuisboek over bouwen worden gepresenteerd.

De opening van het KlokHUIS wordt diezelfde avond op televisie in het programma Het Klokhuis uitgezonden.

Jord den Hollander is architect en filmmaker. Als architect is hij vanaf het begin betrokken geweest bij de bouw van het KlokHUIS in Almere Poort. Verder geeft hij als gastdocent les aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, de Design Academy in Eindhoven en de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook