> > Guesthouse Belvedere 2.0 door Maurer United

Guesthouse Belvedere 2.0 door Maurer United

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-06-2011 - Op zaterdag 25 juni wordt het tijdelijke paviljoen ‘Guesthouse Belvedere 2.0’ van Maurer United Architects in gebruik genomen tijdens de opening van de expositie ‘Out of Storage’ in een 5.000 vierkante meter grote voormalige timmerfabriek te Maastricht.

Tot 18 december worden hier honderden kunstwerken geëxposeerd uit de collectie van het Franse FRAC Nord-Pas de Calais, onder meer van Andy Warhol, Sol LeWitt en Atelier van Lieshout. Tevens is een rijk programma aan educatieve projecten, onderzoeken, workshops, debatten, lezingen en performances georganiseerd.

Het ‘Guesthouse Belvedere 2.0’ zal op de binnenplaats van de Timmerfabriek dienst doen als pop-up restaurant. Het ontwerp van Maurer United is een mix van twee eerdere projecten van het bureau, de ‘Boerenwereldkeuken’ (pop-up restaurant, 2003) en het ‘Guesthouse Belvedere’ (folly, 2007). Het paviljoen bestaat in constructie en bekleding uitsluitend uit steigerplanken. Het paviljoen wordt in tien delen aangevoerd en na montage zijn er geen verbindingsmiddelen in het zicht.

‘Out of Storage’ wordt op zaterdag 25 juni om 15.30 uur officieel geopend door de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, in aanwezigheid van de voorzitter van FRAC Nord-Pas de Calais, oud-minister van cultuur van Frankrijk, Jack Lang.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook