> > Achmea kantoor Leiden officieel geopend

Achmea kantoor Leiden officieel geopend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-06-2011 - Afgelopen vrijdag is door minister Melanie Schultz van Haegen het nieuwe kantoorgebouw van Achmea in Leiden geopend. Het gebouw is ontworpen door VVKH Architecten.

Melanie Schultz van Haegen: "Het gebouw is spraakmakend, eigenwijs en origineel. De kleurrijke façade is een stille ode aan de in Leiden opgerichte kunstbeweging De Stijl van Theo van Doesburg." Verder ging de minister in op het thema mobiliteit en Het Nieuwe Werken. Een thema dat ook binnen Achmea prioriteit heeft.

Fons Verheijen van VVKH Architecten ontwierp naast het Centraal Station in Leiden een kantoorgebouw van 32.000 m². Behalve de eerder genoemde gekleurde gevel valt de stalen draagconstructie op. De stabiliteitskernen met trappenhuizen en liften zijn uitgevoerd in beton.

Achmea Leiden is een van de zeven kernlocaties van Achmea in Nederland, naast een bestuurscentrum in Zeist. In Leiden werken nu 1.600 medewerkers uit vijf verschillende divisies samen in één gebouw. Divisie Zorg & Gezondheid (met onder andere Zilveren Kruis Achmea en Agis) is daarvan de grootste.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook