> > NACO ontwerpt grootste luchthaven ter wereld

NACO ontwerpt grootste luchthaven ter wereld

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-07-2011 - NACO Netherlands Airport Consultants uit Den Haag heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de grootste luchthaven ter wereld. "Beijing New International Airport" moet ruimte bieden aan 130 miljoen reizigers per jaar.

De luchthaven bij Beijing wordt vier keer zo groot als Schiphol en krijgt in totaal 8 start- en landingsbanen. De opening staat gepland in 2017.

Rik Krabbendam, directeur van NACO: "De nieuwe luchthaven zal vooral worden gebruikt door passagiers die in Beijing hun reis beginnen of de stad als eindbestemming hebben. De wegen, de parkeerplaatsen en het openbaar vervoer vormden de grootste logistieke uitdaging in het ontwerp. Het gaat naar verwachting om uitzonderlijk grote aantallen reizigers, die een groot beroep zullen doen op de transportvoorzieningen. Juist de aandacht die ons ontwerp geeft aan de inpassing van het openbaar vervoer, parkeren en toegangswegen is door de jury goed beoordeeld."

NACO is onderdeel van advies- en ingenieursbureau DHV en was eerder betrokken bij onder andere de realisatie van Schiphol, een terminal bij JFK Airport New York, de passagiersterminal in Eindhoven en Terminal 3 van de huidige luchthaven van Beijing. Het bedrijf werkt aan zo'n twintig Chinese luchthavens. NACO won in 2009 de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap en bijzondere verdiensten voor de stad Den Haag, de Zilveren Ooievaar.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook