> > Start bouw indoorspeelhal Burgers’ Zoo

Start bouw indoorspeelhal Burgers’ Zoo

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-09-2011 - In dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem is gestart is met de bouw van een indoorspeelhal. Het gebouw is ontworpen door Wiegerinck architectuur stedenbouw.

Beelden: Wiegerinck architectuur stedenbouw.

Eind jaren tachtig realiseerde de Arnhemse dierentuin Burgers' Bush, een overdekte hal met een tropisch oerwoud. Sindsdien zijn in de dierentuin meer indoorattracties gerealiseerd. Met de nieuwe 700 m² tellende thematische speeltuin wil Burgers’ Zoo nog minder afhankelijk worden van de weersomstandigheden.

Het gebouw bestaat uit twee volumen, de organisch vormgegeven hal waarbinnen de speeltuin als Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp zal worden opgebouwd en een glazen tussendeel dat als verbindend element met het bestaande restaurant zal fungeren.

Wiegerinck heeft een gebouw met een organische vorm ontworpen die zich naadloos voegt in de natuurlijke omgeving en een eigen identiteit binnen het park verwerft. De gevel is opgebouwd uit een glazen en een houten gedeelte. Het glas bevindt zich op straatniveau en is ruim 2,5 meter hoog. De onderzijde glooit mee met het terrein en geeft de lichtinval in het gebouw een bijzondere dynamiek. Bovendien zorgt de glasstrook, die zich rondom het gehele gebouw bevindt, voor een direct contact tussen de bezoekers buiten en binnen.

De bovenzijde van de gevel is opgebouwd uit een houten lattenstructuur. Hiermee wordt gerefereerd aan de natuurlijke omgeving en de omliggende (houten) bebouwing. De gevel is geleed door de latten afwisselend haaks op de gevel te plaatsen.

De indoorspeelhal wordt gebouwd door BAM Utiliteitsbouw. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in april 2012 in gebruik genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook