> > Museum in Bazel door Herzog en De Meuron

Museum in Bazel door Herzog en De Meuron

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-09-2011 - Begin deze maand is het Museum der Kulturen in Bazel heropend. Architectenbureau Herzog & De Meuron ontwierpen de uitbreiding, herinrichting en reconstructie van het gebouw.

beeld: Herzog & De Meuron

Het Museum der Kulturen in Bazel heeft met 300.000 objecten een van de belangrijkste volkenkundige collecties in Europa. Het hoofdgebouw van het museum aan het M├╝nsterplatz uit 1849 is ontworpen door Melchior Berri en werd in 1917 uitgebreid.

In 2001 kreeg het architectenbureau Herzog & De Meuron de opdracht voor het ontwerp van de reconstructie, herinrichting en uitbreiding van het museumcomplex. Zij ontwierpen een 600 m┬▓ grote kolomvrije galerie op de bovenste verdieping. Het dak van deze galerie gaat door de onregelmatige vorm op in het middeleeuwse daklandschap van de stad. Het geheel is bekleed met zwartgroene keramische tegels.

Ook is de entree vernieuwd. De binnenplaats is verlaagd, bezoeker komen via trappen het gebouw binnen op de onderste laag. Boven de entree geven aan het uitkragende dak hangende planten het gebouw een nieuwe identiteit.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook