> > Ontwerp Sport MFA Houten gepresenteerd

Ontwerp Sport MFA Houten gepresenteerd

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-11-2011 - Het definitief ontwerp voor Sport MFA De Meerpaal in Houten is gepresenteerd. Het gebouw is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects.

De Sport MFA is één van de onderdelen van het nieuwe sport- en werklandschap Meerpaal, dat de komende jaren door de gemeente Houten ontwikkeld wordt. Het gebouw zal tezamen met de te ontwikkelen buitenvelden in de toekomst gebruikt gaan worden door verschillende gebruikers. Naast Hockeyclub Houten en honkbalvereniging Houten Dragons zal het gebouw ingezet worden voor onderwijsdoeleinden en naschoolse opvang.

Binnen de lay-out van het nieuwe sportpark heeft de nieuwe accommodatie een centrale positie. Door de grote en weidse opzet van het park was er de nadrukkelijke wens van de gebruikers om een tweelaags gebouw te realiseren.

Daarnaast was er vanuit de gemeente sterke behoefte aan een gebouw dat goed zou inpassen in de groene omgeving.

Door de kleedfaciliteiten en de ondersteunende functies in het hal verdiepte souterrain onder te brengen is een opzet gevonden waarbij het gebouw aan beide eisen voldoet; de kantine en de multifunctionele ruimte hebben zo een riant uitzicht over de velden.

Door het souterrain in te pakken met een talud is vervolgens een sterk en ‘tastbaar’ element gecreëerd om het gebouw te verankeren in de groene omgeving.

Er is gekozen voor een heldere vormentaal die wordt versterkt door minimalistische detaillering en een helder materiaalgebruik met een combinatie van hout en glas. Vanuit iedere plek in het gebouw is er de kans om te genieten van de sport. In de omgeving verkrijgt het gebouw dankzij de inpassing, en het heldere materiaalgebruik, een even bescheiden als bijzonder krachtige architectonische uitstraling. In het gebouw zijn diverse duurzame energietoepassingen ingezet, waaronder het gebruik van pv-cellen.

De oplevering van het project staat gepland voor eind 2012.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook