> > Bekkering Adams architecten wint in Peer (B)

Bekkering Adams architecten wint in Peer (B)

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-12-2011 - Bekkering Adams architecten heeft de competitie voor een School Campus in Peer, België gewonnen.

Het project, met een oppervlakte van circa 18.000 m², omvat de bouw van een middelbare school, een basisschool, een sportcomplex en een internaat. De campus is gelegen op een terrein van ongeveer 5,5 hectare in de directe nabijheid van het centrum van Peer. Het is de bedoeling dat het groene centrale gebied open is voor het publiek en de campus ten goede zal komen aan de stad Peer.

De jury prijst het concept van Bekkering Adams architecten. De plaatsing van de verschillende gebouwen, overdekte speeltuinen en buitenruimten zorgt voor een gevarieerd landschap, waar een scala aan activiteiten mogelijk zijn. De jury is ook enthousiast over het ontwerp van de gebouwen met gemeenschappelijke ruimten voor vergaderingen, leren en allerlei vormen van onderwijs. De speciale kamers in de gebouwen zijn ontworpen als expressief accenten, en verankeren het gebouw in de omgeving. Een belangrijk onderdeel is de duidelijke zonering van de gebouwen, waardoor meervoudig gebruik mogelijk is en de campus in leven zal zijn gedurende de dag als in de avond. Door deze de campus is verankerd in de sociale en ruimtelijke structuur van Peer.

Bekkering Adams architecten werkte voor deze competitie samen met een Vlaams / Nederlandse team van adviseurs: Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen, ABT Antwerpen, Ingenium uit Brugge, Daidalos / Peutz uit Leuven en het Bureau voor landschapsarchitectuur BB in Amsterdam voor het ontwerp van de openbare ruimte.

De opdrachtgever van het project is 'Scholen van Morgen ", in samenwerking met de stad Peer. De verwachte oplevering van de eerste gebouwen wordt in 2015 verwacht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook