> > Akkoord over uitbreiding Museum de Fundatie

Akkoord over uitbreiding Museum de Fundatie

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-12-2011 - De uitbreiding van museum de Fundatie in Zwolle kan van start. Gedeputeerde Maij, wethouder Vedelaar van de gemeente en directeur Ralph Keuning hebben vanmorgen besloten dat er geen belemmeringen zijn om de uitbreiding in gang te zetten.

Komende week wordt de opdracht gegund, in januari sluit het museum om in elf maanden tijd te worden uitgebreid met het "Oog". In deze ellipsvormige uitbreiding boven op het huidige gebouw komen twee verdiepingen met nieuwe expositieruimten. Het "Oog" is ontworpen door Bierman Henket architecten uit Esch.

De provincie Overijssel draagt vijf miljoen euro bij aan de uitbreiding. Het gaat om geld dat de provincie heeft gekregen door de verkoop van het energiebedrijf Essent, en waarvan is besloten dat het direct in de samenleving wordt geïnvesteerd.

De Fundatie maakt daarnaast deel uit van de culturele basisinfrastructuur die is vastgelegd in het hoofdlijnenakkoord van de coalitie. Dit zijn grote Overijsselse culturele instellingen die een nationale of zelfs internationale uitstraling hebben. Deze instellingen hebben naast een grote culturele waarde ook een grote economische waarde, omdat ze bezoekers naar de Overijsselse steden trekken en de steden interessanter maken als vestigingsplaats. Andere instellingen die door de provincie worden ondersteund zijn het Orkest van het Oosten, Kunstwerk in Diepenheim, jeugdtheatergroep Sonnevanck en museum Natura Docet.

Museum de Fundatie gaat op 12 december 2012 (12-12-12) weer open, tegelijk met de oplevering van de Hanzelijn.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook