> > Karelse Van der Meer wordt De Zwarte Hond

Karelse Van der Meer wordt De Zwarte Hond

27-02-2004 - Karelse Van der Meer wijzigt de naam van het architectenbureau in De Zwarte Hond.

In 1985 begonnen Thon Karelse en Jurjen van der Meer een architectenbureau onder de naam Karelse Van der Meer Architecten. Al snel gebruikten ze "De Zwarte Hond" als logo.

Karelse Van der Meer Architecten is in de afgelopen 19 jaren uitgegroeid tot een landelijk architectenbureau dat een breed scala van diensten biedt op het gebied van architectuur (woningbouw, utiliteitsbouw en interieur), stedenbouw (herstructurering, landschappelijke transformaties, uitbreidingen en landschap) en gebiedsontwikkeling (project- en procesmanagement). Het bureau is in 1985 opgericht in Groningen en door spreiding van de opdrachten en het belang dicht bij het werk te zijn, werd het bureau in 1992 uitgebreid met een vestiging in Rotterdam. Het gebouw heeft circa 60 medewerkers. Naast Thon Karelse en Jurjen van der Meer staan de in de afgelopen jaren toegetreden jongere partners Willem Hein Schenk, Paul van Bussel en Jeroen de Willigen meer en meer gelijkwaardig in het bureau en daarmee in hun optreden naar buiten.

Per 1 maart wordt de naam Karelse Van der Meer Architecten gewijzigd in De Zwarte Hond. Om dit bijzondere moment te vieren en te documenteren verschijnt in het najaar 2004 bij NAi Uitgevers Rotterdam een monografie van het bureau. Hierin krijgen de projecten van de afgelopen 20 jaar een plek.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook