> > Vertraging bouw Cremer Museum

Vertraging bouw Cremer Museum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-02-2012 - December 2010 werd onder grote belangstelling van de landelijke media het Balengebouw in Enschede opgevijzeld voor de bouw van het Cremer Museum. Wie nu gaat kijken kan constateren dat de bouw langzaam vordert.

Aanvankelijk zou Het Cremer Museum in juli 2011 haar deuren openen. Het museum kreeg echter te maken met financiƫle tegenvallers. Het gebouw is nog niet wind- en waterdicht. Het staalskelet voor de uitkragingen met trappen is al wel geplaatst. Ook zijn de prefab gevelelementen geplaatst met daarop een afdruk van de kunstenaar- en schrijver Jan Cremer op zijn Harley Davidson.

Navraag bij De Woonplaats (de projectontwikkelaar, en toekomstig verhuurder van het pand) leert dat de bouw niet stil ligt: "Er wordt nog steeds gewerkt. Wel wachten we nu op de levering van het glas, dat in bestelling is. De verwachting is dat in maart het pand glas- en waterdicht wordt gemaakt."

Na het voltooien van de gevel wordt gewacht met de inrichting. Eind februari wordt meer duidelijk over de definitieve invulling van het museumgebouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook