> > Haga Ziekenhuis naar team VolkerWessels

Haga Ziekenhuis naar team VolkerWessels

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-06-2012 - VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West heeft de aanbesteding van het HagaZiekenhuis te Den Haag gewonnen. Meyer Van Schooten Architecten (MVSA) maakt het ontwerp.

Haga Ziekenhuis gezien vanuit Park Zuid, een vogelvlucht van het gehele complex en interieurbeelden (ontwerp: MVSA)

Het project omvat de Design & Build van onder andere het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis/ Moeder- en Kindcentrum, het OK-complex en het Hart- en Vaatcentrum en het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis. Tot slot zal VolkerWessels het technisch onderhoud van het gehele ziekenhuis uitvoeren voor de aankomende twintig jaar.

De lijst met betrokken partijen is lang. Naast VolkerWessels en MVSA zijn dit Boele & van Eesteren, KondorWessels Projecten, HOMIJ Technische Installaties, Imtech, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Van Rossum Raadgevend ingenieursbureau, Valstar Simonis adviseurs installatietechniek, Peutz, SQwin en Mark-Erik Nota Advies- en interimmanagement

De nieuwbouw is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA). Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Belangrijke kenmerken in het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook