> > Kantoor CBW Mitex voltooid

Kantoor CBW Mitex voltooid

29-06-2012 - Het kantoorgebouw voor brancheorganisaties CBW Mitex in Zeist is voltooid. Het ontwerp is van architectbureau RAU.

De samenwerking tussen CBW (centrale branchevereniging wonen) en Mitex (modedetailhandel) sinds 2008 was de aanleiding voor deze nieuwbouw. Het oude pand van CBW was niet geschikt om beide organisaties te huisvesten en werd gekozen voor nieuwbouw.

De nieuwbouw van ruim 3.000 m² biedt ruimte aan de medewerkers van de organisaties en het ‘retailhuis’ voor de ruim 7.000 leden die er terecht kunnen voor vergaderingen, productpresentaties, cursussen en informele bijeenkomsten.

Het door RAU ontworpen gebouw ligt in de bossen van Zeist, nabij de Utrechtse Heuvelrug, midden in het Park de Breul – een Rijksmonument bestaande uit een landschapspark met vijver. Het gebouw heeft een vierkante plattegrond en telt twee bouwlagen. De vier vleugels zijn rond een binnentuin geplaatst. De gevel is van drielaags glas, van vloer tot plafond. Aan de parkzijde is de begane grond opengelaten, waardoor er een directe verbinding tussen de binnentuin en de aangrenzende natuur ontstaat.

De entree van het gebouw ligt terug in de gevel. De entreehal is plaatselijke twee lagen hoog. Een grote eiken houten trap leidt naar de eerste verdieping.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook