> > Heijmans wint aanbesteding parkeergarage Den Bosch

Heijmans wint aanbesteding parkeergarage Den Bosch

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-08-2012 - Heijmans heeft van de gemeente 's-Hertogenbosch de opdracht gekregen voor de realisatie van de parkeergarage Vonk&Vlam aan de zuidzijde van het centrum van 's-Hertogenbosch. Het ontwerp is gemaakt door Studio Leon Thier in samenwerking met Arcadis.

impressies van de garage door Studio Leon Thier

De voorlopige gunning is verkregen op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), waar criteria ten aanzien van de beperking van de omgevingshinder, omgang met de historische vestingwerken en beheersing van het bouwproces, onderdeel van uitmaakten. De contractwaarde bedraagt € 43 miljoen.

De parkeergarage biedt ruimte aan 1.040 parkeerplaatsen en is gelegen op een bijzondere locatie onder de gracht aan de vestingmuur in de historische binnenstad. Het plan combineert de realisatie van de de ondergrondse parkeergarage met de restauratie van de vestingwerken. Hiermee wordt het omliggende openbare gebied, de Casinotuin en de vestingmuur weer toegankelijk en aantrekkelijk voor bezoekers.

Het landschapsontwerp is van MTD Landschapsarchitecten. Het ontwerp van de restauratie van de vestingwerken is gemaakt door Van Roosmalen Van Gessel Architecten.

Het project wordt naar verwachting rond de zomer van 2015 opgeleverd. De garage Vonk & Vlam is onderdeel van het plan Zuiderpark-Stadswalzone.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook