> > Uitbreiding ROC te Eindhoven door diederendirrix

Uitbreiding ROC te Eindhoven door diederendirrix

27-09-2012 - Naar ontwerp van diederendirrix is de ROC Zorg en Welzijn te Eindhoven gerenoveerd en uitgebreid.

In de voormalige situatie was het schoolgebouw volledig afgekeerd van het omliggende Genderpark en lag de entree aan het binnenhof. Door verschillende ingrepen in de geschiedenis was het verouderde gebouw niet samenhangend. Niet beduidende bijgebouwen werden nu verwijderd zodat het binnenhof een geheel kan vormen met het park.

Door middel van de uitbreiding krijgt de school een gezicht met entree aan het park en wordt deze een onderdeel van de groene context. De nieuwbouw fungeert als verbindend element tussen de bestaande gebouwen en de omgeving. Het interieur werd volledig vervangen door een nieuwe, flexibele opzet. Op de open vloeren kunnen verschuifbare ruimtelijke elementen worden geplaatst zoals kantoorunits, vergaderruimten, groepsruimten, bergruimten of repro. Door het ruimtelijk situeren van deze kleinschalige ruimten kunnen daartussen de grotere ruimten zoals collegezalen, demozalen en instructielokalen gecreëerd worden.

Projectinformatie: ROC Zorg en Welzijn / Opdrachtgever: Complan, Eindhoven / Architect: diederendirrix met projectarchitect Paul Diederen en projectmedewerkers Michiel van der Wielen, Marco de Groot, Michael Louter / Aannemer Mertens Bouwbedrijf, Weert / Adviseur Constructie: Adviesbureau Brekelmans, Maastricht / Adviseur Bouwfysica: Peutz, Mook / Adviseur E&W-installaties: Huisman & van Muijen, ‘s-Hertogenbosch / Brutovloeroppervlakte: 18.200 m² / Bouwkosten incl. installaties excl. btw € 8.100.000,- / Oplevering: juli 2012

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook