> > Recensie: Wingender Hovenier Architecten

Recensie: Wingender Hovenier Architecten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-10-2012 - De Zwitserse uitgever Quart publiceert met de Aedibus International een reeks over architecten als Hild und K en Tony Fretton Architects. De meest recente uitgave behandelt het werk van Wingender Hovenier Architecten uit Amsterdam.

De cover en impressies van een centrumplan in Grave (afbeeldingen uit besproken boek)

Het werk van Wingender Hovenier Architecten is geworteld in de traditie, ze hebben een afkeer van modieuze architectuur, abstracte concepten en diagrammen. Met middelgrote woningbouwprojecten bevindt hun werk zich op het snijvlak van architectuur en stedenbouw. Voorbeelden zijn de Amsterdamse woongebouwen De Kolenkit (2006 - 2011) in een 20e eeuwse buurt, De Galenkop (2005 - 2008) in een 19e eeuwse buurt en De Loodsen (2001 - 2003) in het herontwikkelde oostelijk havengebied.

De inhoud van het boek bestaat uit een tekst van Daniel Rosbottom over Wingender Hovenier, beschrijvingen en beelden van 7ontwerpen en tot slot een overzicht van lopende projecten. Een voorbeeld van de projecten die in ontwikkeling zijn is de ingrijpende verbouwing tot hotel van het Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf Amsterdam van Joseph Crouwel uit 1928.

Deze plannen en de samenwerkingen met office haratori en BK Architecture maken nieuwsgierig naar de toekomst van office_winhov, de nieuwe naam van het architectenbureau.

De Aedibus International 6, wingender hovenier architecten / 76 pagina's / Afmetingen: 22,5 x 29 cm / Duits en Engels / Uitgever: Quart Verlag Luzern / ISBN: 978-3-03761-044-2 / Prijs: 34,00 euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook