> > Petitie tegen bouw Spuiforum Den Haag

Petitie tegen bouw Spuiforum Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-10-2012 - Op petities.nl is een petitie tegen de bouw van het Spuiforum in Den Haag geplaatst.

beelden uit de promotiefilm voor het Spuiforum

De initiatiefnemer is Werkgroep Dooievaar, die decennia geleden de bouw van een tramviaduct door de Koekamp tegenhield. Met deze petitie protesteren zij tegen de sloop van slechts 25 jaar oude cultuurgebouwen en de bouw van het Spuiforum van Neutelings Riedijk Architecten. Voor het Spuiforum moet de Anton Philipszaal van Van Mourik Vermeulen en het Lucent Danstheater van OMA wijken.

Afgelopen week spraken architecten Richard Meier, Herman Hertzberger en Peter Drijver zich al uit tegen de bouw van het Spuiforum. De architecten hebben kritiek op de nieuwe stedenbouwkundige situatie die ontstaat met het Spuiforum direct tegenover de Nieuwe Kerk. Drijver uit ook kritiek op de enorme uitgave door de gemeente Den Haag in een tijd dat een groot deel van de culturele sector wordt weggevaagd door bezuinigingen.

Vorige week donderdag was er een debat in het Haagse stadhuis over het Spuiforum. Tijdens dit debat bleek dat het overgrote deel van de oppositie tegen de bouw van het Spuiforum is en dat de Collegepartijen PvdA en VVD nog niet akkoord zijn, omdat de gemeente jaarlijks 9 ton moet toeleggen op de exploitatie.

De gewijzigde plannen die in september zijn bekendgemaakt gaan uit van een Spuiforum dat 90 graden gedraaid is ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Dit heeft tot gevolg dat een groot deel van het Spuiplein verdwijnt. De realisatie van het Spuiforum is begroot op 180 miljoen euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook