> > B4o presenteert herstructureringsplan Vechtlocatie

B4o presenteert herstructureringsplan Vechtlocatie

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-11-2012 - B4o heeft een herstructureringsplan gepresenteerd voor Vreeland Oost waarin verschillende deelprojecten met elkaar worden verbonden op een locatie aan de Vecht in Utrecht.

beelden: B4o

De herstructurering is onderdeel van de herontwikkeling van een bedrijventerrein en omvat circa 60 vrije kavels, een nieuwe haven en de inpassing van een historische kazemat. Het plan is ontworpen door B4o Landschapsarchitectuur + Stedenbouw + Recreatieontwikkeling.

Begin 2010 heeft de gemeente Stichtse Vecht overeenstemming bereikt met de grondeigenaar Driessen Vreeland over de uitgangspunten voor verhuizing van het bedrijf en het omvormen van het terrein tot een woonlocatie. Binnen het plangebied liggen verschillende onderdelen van de nieuwe Hollandse Waterlinie die zijn ingepast rondom de nieuwe woonwijk. Aan de noordzijde een kleinschalige haven met 60 ligplaatsen en ijsbaan. De bestaande bunker krijgt hierbij een nieuwe poortfunctie. In het zuiden van het woongebied met een historische kazemat, bunker en groepschuilplaats wordt het oorspronkelijk schotveld en de omliggende gracht weer zichtbaar. Een openbaar wandelpad verbindt de verschillende deelgebieden met elkaar.

De kavels zijn gesitueerd rondom verschillende zoneringen. Een noordelijke rand grenzend aan het open weide landschap, een zuidelijke rand grenzend aan de oude Vecht en een middengebied. De verbindende elementen tussen de drie gebieden zijn een bestaande historische sloot die vanuit het open weide gebied het plangebied wordt ingetrokken en een parkje in het oostelijk deel. Door deze sloot en het parkje krijgen de woningen en de openbare ruimte in het middengebied extra kwaliteit en is er een directe relatie met het noordelijke open weide landschap.

Toekomstige bewoners kunnen met een eigen architect zelf hun woning realiseren. De voorwaarden waaraan de woningen dienen te voldoen staan omschreven binnen het beeldkwaliteitsplan, de bouwregels en het bestemmingsplan wat na verwachting eind 2013 definitief wordt vastgesteld.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook