> > Prijs voor GasTerra-kantoor in Groningen

Prijs voor GasTerra-kantoor in Groningen

19-11-2012 - Op 15 november jl. heeft De Zwarte Hond. de Gouden Kikker Award 2012 gewonnen, een prijs voor duurzame huisvesting. Het bureau ontving deze prijs voor het (her)ontwerp van het nieuwe kantoor van GasTerra, dat eind februari in gebruik wordt genomen.

Triodos Vastgoedfonds gaf in het voorjaar van 2012 het officiele startsein voor de verbouwing van het nieuwe kantoor van GasTerra aan de Stationsweg in het centrum van Groningen. In plaats van nieuwbouw kozen GasTerra en Triodos bewust voor een unieke, duurzame verbouwing van een bestaand pand, het voormalige kantoor van ABN-AMRO, dat uit de jaren tachtig dateert. De Zwarte Hond. kreeg de opdracht om het gebouw een forse facelift te geven. Bovendien moest het van het lage energielabel G naar een super efficiente A+ worden getransformeerd.

Dat het om een totaalproject ging, waarbij de gehele keten verantwoordelijk is van concept tot het eindresultaat, vond de jury erg belangrijk. Niet alleen de architect, aannemer en investeerder gingen de uitdaging aan om er een veel duurzamer pand van te maken, maar opdrachtgever GasTerra koos er daarnaast voor om tegelijk met de verhuizing eHet Nieuwe Werken te introduceren, waardoor een optimale bezetting wordt gegenereerd in het gebouw. Dit getoonde ondernemerschap oogstte veel lof van de jury, die de inzending van De Zwarte Hond. als beste beoordeelde.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook