> > OMA wint competitie Darling Harbour in Sydney

OMA wint competitie Darling Harbour in Sydney

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-12-2012 - Een door OMA ontwikkeld masterplan en ontwerp voor twee hoteltorens zijn gekozen als winnend ontwerp voor de herontwikkeling van de Darling Harbour in Sydney, Australië. Het masterplan en het hotel zijn de eerste projecten van OMA in Australië.

impressies OMA

Het masterplan Darling Harbour Live omvat 20 hectare en betreft de herontwikkeling van het bekende uitgaansgebied Darling Harbour en moet een economische en culturele opleving geven aan de stad.

Het masterplan, officieel SICEEP (Sydney International Convention, Exhibition and Entertainment Precinct) geheten, bestaat uit twee conferentiecentra, uitgaansgelegenheden, winkels, hotels en woningen, en verbindt Darling Harbour met het centrum van de stad en het business district. Het hart van het plan wordt gevormd door Tumbalong Park, een grote stadstuin dat plaats biedt voor festiviteiten. Het door OMA ontworpen hotelcomplex ICC Sydney, dat deel uitmaakt van het masterplan, bestaat uit twee torens die aan de voet samenkomen, naar verschillende kanten overhellen en in hoogte verschillen. De twee torens bieden plaats aan een 30.000 m² groot programma met 900 kamers.

Partner-in-charge en directeur van OMA Asia David Gianotten: 'Het is geweldig dat OMA nu ook uitbreidt naar Australië en we zijn vereerd een bijdrage te leveren aan de stadsvernieuwing van Sydney en de skyline van deze wereldstad. Het plan is een injectie voor de stad en maakt evenementen van grote en kleine schaal in het hart van de stad mogelijk.'

In het masterplan van OMA worden naast de door OMA ontworpen hoteltorens de andere nieuwe gebouwen ontworpen door de Australische studio HASSELL, studio Denton Corker Marshall, en het internationale bureau Populous.

De New South Wales Government gaf deze week groen licht voor het masterplan en nieuwe gebouwen. De faciliteiten en openbare ruimten worden naar verwachting in 2016 in gebruik genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook