> > Tentoonstelling over De Turnhoutse School

Tentoonstelling over De Turnhoutse School

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-12-2012 - In de Vlaamse plaats Turnhout is een tentoonstelling te zien over de modernistische architectuur van architecten als Paul Neefs, Atelier Vanhout & Schellekens, Lou Jansen en Rudi Schiltz. Deze architectuur wordt ook wel de 'Turnhoutse School' genoemd.

Enkele voorbeelden van de Turnhoutse school

In de jaren zestig verscheen de modernistische architectuur van deze architecten in het straatbeeld van Turnhout. Ze haalden de architectuurtijdschriften met moderne en goedverzorgde woningen. Maar ze namen ook samen deel aan grotere projecten, zoals de Parkwijk, de lagere school Sint-Victor en het cultureel centrum de Warande.

De tentoonstelling is ontworpen door architect Christian Kieckens en te zien in de Warande, een gebouw van Vanhout & Schellekens, Wauters en Schoeters. De tentoonstelling van architectuurcentrum Ar-Tur en het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen biedt een inzicht in deze unieke periode en werpt een blik achter de schermen van de architectuur. De studies, reizen, relaties met de bouwheren, en onderlinge samenwerkingen: het volle leven van de architecten komt aan bod.

Architectuurcentrum Ar-Tur publiceerde ook een boek over de ‘Turnhoutse School’ met bijdragen van Yves De Bont en Francis Strauven.

De tentoonstelling te zien in de Warande aan de Warandestraat 42 in Turnhout (België) tot 27 januari op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook