> > Schakenbosch te Leidschendan van EGM voltooid

Schakenbosch te Leidschendan van EGM voltooid

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-12-2012 - Het nieuwe door EGM architecten ontworpen behandelcentrum jeugdzorgplus LVB Schakenbosch in Leidschendam is opgeleverd. Het centrum biedt plaats aan jongeren van 12 tot en met 18 jaar met een licht verstandelijke handicap en ernstige gedragsproblemen.

Schakenbosch heeft een beschut karakter, omzoomd door een singel met natuurlijke begroeiing en uitzicht op volwassen bomen.

Het project bestaat uit drie gebouwen: een groot en een klein verblijfgebouw, met in het midden het therapiegebouw. Scheiding van verblijf en therapie is een belangrijk aspect in de zorgvisie. Dit is tot uitdrukking gebracht in de architectuur van de gebouwen door verschil in kleur, gevelindeling, volume en interieur. De bewegingsvrijheid voor de jeugd is gemaximaliseerd door een zeer grote omsloten veilige buitenruimte met uitzicht op de omgeving.

EGM architecten zegt over het ontwerp: "Het is een open en overzichtelijk complex gerealiseerd naar menselijke maat, waarin huiselijkheid, veiligheid en eigenheid goed samen gaan."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook