> > Seminar Nederlandse ziekenhuisspecialisten in China

Seminar Nederlandse ziekenhuisspecialisten in China

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-01-2013 - Het Chongqing Departement van Gezondheidszorg en de Nederlandse ambassade boden Dutch Health Architects en RoyalHaskoningDHV de gelegenheid hun expertise op het gebied van ziekenhuisontwerp te delen met Chinese ziekenhuis professionals.

Het oncologische ziekenhuis in Changyuan (impressie: Dutch Health Architects)

Op dinsdag 29 januari 2013 organiseerden Dutch Health Architects en RoyalHaskoningDHV in samenwerking met het departement van Gezondheid in stadsprovincie Chongqing in het zuid-westen van China en de Nederlandse ambassade in Beijing het ‘Sino-Dutch Hospital Design Seminar’. Het symposium werd gehouden in Chongqing. Doel van het symposium was de Chinese ziekenhuizen in de regio kennis te laten maken met de Nederlandse expertise op het gebied van architectuur in de gezondheidszorg. De Nederlandse gezondheidzorg staat bekend om haar (duurzame en innovatieve aspecten, de sterke focus op het welzijn van de patiënt en de hoogwaardige werkomgeving om werkprocessen efficiënt en effectief in te richten en te ondersteunen.

De directeur van het provinciale departement van Gezondheidszorg, Qu Qian, de attaché gezondheidszorg van de Nederlandse ambassade te Beijing, Reinier Koppelaar, gaven een overzicht van de gezondheidszorg in Chongqing en in Nederland. RoyalHaskoningDHV en Dutch Health Architects lichtten het succes toe van een integrale aanpak voor duurzame en innovatieve ziekenhuisgebouwen en gaven een voorbeeld van een geslaagd Chinees-Nederlands samenwerkingsverband aan de hand van het ontwerpproces van het nieuwe oncologische ziekenhuis voor het Honliv Ziekenhuis in Changyuan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook