> > Inbo verhuist naar Zuidas Amsterdam

Inbo verhuist naar Zuidas Amsterdam

31-01-2013 - Met ingang van 4 februari 2013 vestigt architectenbureau Inbo zich in Zuidas. Zij nemen hun intrek in het voormalig ROC-gebouw aan de Gaasterlandstraat in deelgebied Kop Zuidas.

bo kiest voor deze plek, omdat het bureau zich richt op stedelijke herstructurering en tweedehands gebouwen. Het gebouw, daterend van 1974, van architect Dick van der Klei, is een mooi voorbeeld van brutalistische architectuur in Nederland.

Inbo, dat zich naast architectuur bezig houdt met advies, stedenbouw en bouwkunde, is behalve in Amsterdam ook gevestigd in Woudenberg, Rotterdam, Heerenveen en Eindhoven. Het Amsterdamse bureau, onder leiding van Jeanet van Antwerpen (urban strategy) en Tako Postma (architecture), zal circa 50 van de 180 medewerkers huisvesten.

Voor de overige ruimte in het oude schoolgebouw is Dienst Zuidas van de Gemeente Amsterdam bezig met de realisatie van een broedplaats. Naast Inbo zal er in het gebouw dan ook ruimte komen voor tijdelijke Zuidas initiatieven, startups en horeca. Naar verwachting kan de broedplaats in het voorjaar van 2013 van start.

In Kop Zuidas vinden in 2013 diverse ontwikkelingen plaats: zo start COD met de bouw van een hotel voor de keten Motel One en gaat bouwgroep Kop van Zuidas van start met de bouw van woningen. Stadsdeelkantoor Zuid, appartementencomplex Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Flow Amsterdam zijn gerealiseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook