> > Expositie over Van Zuuk in Zaandam

Expositie over Van Zuuk in Zaandam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-03-2013 - Van 4 tot en met 3 mei is de expositie over 20 jaar René van Zuuk Architekten te zien in de Sean Toren te Zaandam.

De tentoonstelling werd eerder getoond in cASLa te Almere. Op 18 sokkels zijn de stedenbouwkundige en architectonische maquettes te zien van projecten die René van Zuuk de afgelopen twee decennia heeft ontworpen en gerealiseerd.

Het ontwerpproces van Van Zuuk begint altijd met een stedenbouwkundige maquette. Tijdens deze fase vormt zich het eerste concept en het idee voor het te gebruiken bouwsysteem. Kenmerkend is de vorm van zijn gebouwen, waarbij geen etage of daklijn gelijk is, terwijl de functionaliteit van het ontwerp maximaal is. Bekende ontwerpen zijn het golvende Blok 16 te Almere, sportcomplex De Toekomst van Ajax en Architectuurcentrum ARCAM in Amsterdam en het golvende Blok 16 te Almere.

De tentoonstelling wordt - in aanwezigheid van René van Zuuk - geopend door burgemeester Geke Faber. De opening is donderdag 4 april om 16.30 uur in het atrium van de Saen Toren, Ankersmidplein 2 te Zaandam, alwaar de expositie te zien is tot en met vrijdag 3 mei.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook